Sider

søndag den 16. oktober 2011

RUSTIKT KOLDTHÆVET BRØD

Et super lækkert brød, der var værd at vente på. Vi skulle have haft det til morgenmad her til morgen, men det endte med at blive til eftermiddag i stedet.


Opskrift:

 
Til ét stort brød skal bruges:
5 g gær
2 dl koldt vand
2,5 dl tykmælk, yoghurt eller fromage frais
2 tsk havsalt
400 g hvid hvede (bliver efter bagning meget mørkere end hvedemel og er sundere)
ca. 200 g fin speltmel – eller så meget, at dejen er til at håndtere

Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet, og pisk så surmælksproduktet i sammen med salt og hvid hvede.
Ælt så meget speltmel i dejen, som det er nødvendigt for at den bliver porøs og glat. Stil dejen til hævning et køligt sted – mindst 12 timer, gerne natten over.
Slå den hævede dej ned og form et brød, der lægges i en grundigt meldrysset hævekurv med ”sømsiden” opad. Hæver til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 225 grader. Vend dejen over på en bageplade beklædt med bagepapir. Kom brødet i ovnen og bag det i 10 min. Skru derefter ovnen ned til 175 grader og bag videre i ca. 45 min. eller indtil brødet lyder hult, når du banker på det.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar