MAGELØS CITRONTÆRTE
Sidste søndag var en søndag med sol og varme. God vi gav os tid til at nyde det. hen ad eftermiddagen krøb vi under halvtaget og fik os noget køligt, lidt melon og familiens yndlingskage "Mageløs citrontærte".
Opskriften får du her:
Mageløs Citrontærte
Til dejen:
2 1/2 dl hvedemel, 1/2 dl sukker, 1 tsk vaniljesukker, 125 g blødt smør
Til citroncremen:
3 mellemstore æg, 2 dl stødt melis, 1/2 dl hvedemel, revet skal af 1 stor usprøjtet citron, 1dl (=7spsk) citronsaft + 1/2 - 1 dl flormelis som skal sigtes over kagen
Den sprøde dej til bunden kan evt. laves i en food processor. Mel og sukker måles op i røreskålen sammen med vaniljesukker. Smørret tilsættes i klatter, og dejen æltes hurtigt samen. Tryk dejen ud i en tærtefor (evt. med aftagelig bund), ca. 22 c i diameter, med melede fingre. Bages midt i ovnen ved 200 g i ca. 15 in. Pisk i mellemtiden æg og sukker, til det skummer. Tilsæt hvedemel, citronsaft + revet citronskal. hæld citroncremen over den forbagte bund, og bag yderligere 8-10 min. Cremen skal stadig være ret blød. Sigt flormelis over, og lad kagen køle af.
Kommentarer
Send en kommentar